TravelFoodExpert

Waar verblijven in Londen 2024 – 10 leukste wijken

De beste wijken in Londen om te verblijven tijdens je city trip zijn Convent Garden, South Bank & Bankside, Westminster, The West End, Mayfair en Belgravia.

Dit zijn veruit de meest poulaire gebieden, echter zijn er tal van andere interessante buurten om in te verblijven die geschikt zijn voor bezoekers die voor het eerst naar Londen gaan.

Vooral als je met een beperkter budget reist of met een (grotere) groep of familie reist, hebben sommige gebieden hun voordelen, niet alleen qua geld. 

Maar dit is een overweldigend antwoord op je vraag over waar te verblijven op Londen.

Dus in dit artikel bespreken we wat volgens ons de beste gebieden zijn om te verblijven in Londen, afhankelijk van wat voor type reiziger je bent.

Als je direct naar de aanbevelingen wilt gaan, tik je op de volgende knop.

Anders, lees gewoon verder.

Zoals aangegeven, Londen heeft behoorlijk wat mogelijkheden als het gaat om aanbevolen gebieden.

Dit komt omdat Londen een van de beste metrosystemen ter wereld heeft en wanneer je steden als Londen voor het eerst bezoekt, is het een must om je gemakkelijk te verplaatsen.

Door gebruik te maken van het metrosysteem, dat hier simpelweg “The Tube” wordt genoemd, kun je in gebieden blijven waar je in de eerste plaats misschien niet op zou komen.

Ook wordt reizen met de taxi al snel vrij duur en wij denken dat je die euro’s wel aan andere dingen kunt besteden in deze indrukwekkende stad.

Onderaan dit artikel vind je een kaart met alle aanbevolen gebieden en de hoogtepunten van de stad, zodat we je het meest volledige antwoord kunnen geven op je vraag waar je moet verblijven in Londen.

Dat gezegd hebbende, laten we snel naar onze aanbevelingen gaan.

 

where to stay in london first time

where to stay in london first time

Waar te verblijven in Londen? Blijf lezen!

 

 

 

Overzicht met de beste gebieden om te verblijven in Londen

 

Hieronder vind je een tabel met een overzicht van alle aanbevolen gebieden en een korte uitleg over wat dat gebied zo bijzonder maakt.

Je kunt op een van de groene links tikken om direct naar dat aanbevolen gebied te gaan, of je kunt gewoon doorgaan met het lezen van het artikel.

 

Beste gebieden om te verblijven in Londen Wat is er zo speciaal aan het gebied?
1. Convent Garden Het meest populaire gebied om te verblijven in Londen onder toeristen vanwege de gunstige ligging met veel toeristische hotspots in de buurt.
2. South Bank & Bankside Een ideaal gebied om optimaal gebruik te maken van het openbaar vervoer en toch centraal te blijven.
3. Westminster

Veel iconische bezienswaardigheden bevinden zich in de buurt, maar zoals veel centrale locaties hangt er een behoorlijk prijskaartje aan.

4. The West End, Mayfair & Belgravia Een groep luxe, maar kleine gebieden in het centrum van Londen met enkele van de meest prestigieuze adressen van de stad in de buurt.
5. London Bridge Dit is een van de beste opties voor fijnproevers, aangezien je toegang hebt tot twee geweldige food markets, maar ook geweldige toegang tot de bezienswaardigheden van Londen.

6. Paddington & Marylebone

Een wat rustiger gebied in de buurt van Hyde Park, waardoor het een gebied is dat ideaal is voor gezinnen.

7. Soho

Soho is het belangrijkste uitgaansgebied van Londen, dus een ideaal gebied voor diegenen die zo dicht mogelijk bij de actie willen blijven.
8. Chelsea Een chique wijk in Londen met een overvloed aan modewinkels, ideaal voor de fashionista’s en shopaholics.
9. Shoreditch Een opkomende buurt die vroeger een beetje vaag was, maar tegenwoordig een van de hipste plekken van Londen is.
10. Kingscross/Camden & St Pancras Dit is het perfecte gebied voor mensen die met een beperkt budget reizen, met uitstekende toegang tot het openbaar vervoer om de stad te verkennen.

 

 

Belangrijk: Houd er rekening mee dat een vakantie in Londen verre van een budgetreis is.

Hotelprijzen in Londen zijn over het algemeen hoog en een verblijf op toeristische toplocaties in de buurt van enkele van de hoogtepunten van de stad maken het er ook niet goedkoper op.

Er zijn enkele gebieden die wel goedkopere alternatieven bieden, maar die liggen verder weg van het toeristische stadscentrum.

Als je bereid bent om met de metro te reizen, kun je iets gemakkelijker vinden dat binnen je budget past.

Uiteindelijk ga je toch gebruik maken van de metro om de stad to ontdekken, en als je er een beetje handig in bent, heb je zo een fijn hotel te pakken dat niet per se centraal ligt maar wel betaalbaar is met directe toegang tot een van de vele metro stations.  

 

 

Het artikel gaat verder na een paar impressies van Londen.

 

where to stay in london first time

where to stay in london first time

where to stay in london first time

where to stay in london first time

where to stay in london first time

 

 

 

 

De beste wijken om te verblijven in Londen zijn:

1. Covent Garden – De toeristische trekpleister van Londen

 

Covent Garden is dankzij de centrale ligging verreweg het meest populaire gebied in Londen onder toeristen.

Iconische hoogtepunten van Londen zoals Picadilly Circus en Chinatown liggen om de hoek, maar bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace, het British Museum en de National Gallery zijn ook dichtbij.

Houd er rekening mee dat de hoogtepunten van de stad over het algemeen een beetje verspreid zijn over de stad en dat de stad zelf enorm groot is.

Ook al wil je een centraal gelegen gebied uitkiezen, het is onmogelijk om de perfecte locatie te hebben met alle bezienswaardigheden op loopafstand.

De metro nemen is dus (bijna) onvermijdelijk.

Dat gezegd hebbende, een van de andere voordelen van een verblijf in Convent Garden is dat u zich in de buurt van drie verschillende metrolijnen bevindt, waardoor je zich supergemakkelijk door de stad kunt verplaatsen.

Zoals je kunt verwachten van een gebied als Convent Garden, zijn er tal van winkels, restaurants en bars te ontdekken.

Voor degenen die een avondje uit willen, is het altijd bruisende uitgaansgebied genaamd Soho ook vlakbij.

Zoals je je kunt voorstellen, heeft het meest bezochte gebied van Londen door toeristen veel voordelen, maar ook een enorm prijskaartje.

 

Voor wie: toeristen die zo dicht mogelijk bij het toeristisch hart van de stad willen verblijven. 

 

Pluspunten: meest populaire wijk in Londen voor toeristen, toegang tot drie verschillende metrolijnen, levendig, nabij de toeristische hoogtepunten.

Nadelen: enorm prijzig.

 

Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

 

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

2. South Bank & Bankside – Hét transportknooppunt van Londen

 

Dit gebied ligt aan de andere kant van de rivier de Theems, gezien vanuit Covent Garden en is de thuisbasis van Waterloo Station, de centrale terminal van Londen.

Zoals vermeld in de inleiding, is het als bezoeker die zoveel mogelijk van de stad wil zien, het gemakkelijk verplaatsen een van de belangrijke factoren bij het kiezen van een goed gebied om te verblijven in Londen.

South Bank en Bankside bieden beide die mogelijkheid.

Maar beide gebieden hebben veel meer te bieden dan goede toegang tot het openbaar verover alleen.

Allereerst heb je dit prachtige uitzicht op de rivier met de Big Ben, London Eye en St. Paul’s Cathedral op de achtergrond (afhankelijk van welke kant je kijkt).

Ten tweede ben je niet ver van plaatsen als Westminster Abbey en de meest bekende hoogtepunten van de stad die in de vorige paragraafg worden genoemd.

Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de prachtige architectuur die de stad te bieden heeft en een wandeling langs de rivier is zo gemaakt.

Tijdens zo’n wandeling zijn er veel coole bars en restaurants te ontdekken, hoewel het nachtleven veel minder levendig is dan in Soho.

Zorg ervoor dat je langs Borough Market gaat, een trendy markt dat zich in een ander gebied bevindt, maar na een korte metrorit en ben je er.

Deze beroemde markt biedt een breed scala aan street food en unieke winkels die elk type foodie opwinden.

 

Voor wie: toeristen die optimaal gebruik willlen maken van het openbaar vervoer.

 

Pluspunten: goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, centrale ligging

Nadelen: prijzig, het nachtleven is minder levendig (hoeft overigens niet per se een nadeel te zijn)

 

Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

3. Westminster – Toeristisch gebied met toegang tot het treinstation

 

Westminster is wederom een ander aanbevolen gebied in Londen voor toeristen, aangezien het zich direct onder Buckingham Palace bevindt en vlakbij de Big Ben, 10 Downing Street, Westminster Abbey, Wellington Arch en Westminster Cathedral.

Vanwege al deze iconische bezienswaardigheden en hoogtepunten van de stad, behoort Westminster tot de topkeuzes onder toeristen.

Maar er zit een addertje onder het gras.

De meeste hotels bevinden zich ten zuiden van Westminster, waardoor de hoogtepunten niet altijd op loopafstand liggen.

Wat je inmiddels moet begrijpen en waarom het zo moeilijk is om één specifiek beste gebied in Londen te kiezen: de hoogtepunten van de stad liggen een beetje verspreid over de stad.

Je moet dus de metro of een ander vervoermiddel gebruiken.

Gelukkig voor Westminster, is Victoria Station dichtbij, waardoor je je super gemakkelijk door de stad kunt verplaatsen en naar andere steden en landen kunt reizen.

Houd er rekening mee dat hotels op een toplocatie als Westminster prijzig zijn.

Je zou kunnen overwegen om in een ander gebied te verblijven waar meer betaalbare hotels zijn, maar waar de metro  nog altijd goed bereikbaar is.

Ook al zou je in Westminster verblijven zul je sowieso een stukje reizen om de hoogtepunten van de stad te zien.

Maar nogmaals, een uitzicht op de rivier met de iconische gebouwen van Londen op de achtergrond is vaak toch wel het extra geld waard.

 

Voor wie: toeristen die graag direct toegang willen hebben tot Victoria Train Station.

 

Pluspunten: toplocatie, goed vervoer, uitzicht op de rivier.

Nadelen: Wederom aan de prijzige kant.

 

Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

4. The West End, Mayfair & Belgravia – Luxueuse gebieden


West End, Mayfair en Belgravia zijn drie aangrenzende gebieden in Londen rond Hyde Park en Green Park, waar je ook Buckingham Palace kunt vinden.

Net als bij het eerder aanbevolen Westminster heb je wel toegang tot heel wat belangrijke bezienswaardigheden en voor wie graag een avondje in een van de vele pubs doorbrengt is ook het bruisende uitgaansgebied genaamd Soho vlakbij.

De reden waarom we Westminster verkiezen boven The West End & Mayfair is puur de locatie en de toegang tot Victoria Station, maar het verschil is ongelooflijk klein.

Mayfair kan ook worden gezien als een luxe wijk met enkele van de meest prestigieuze adressen in Londen, dus verwacht een flinke prijs te betalen om in een van de beste hotels van Londen te verblijven.

En als je luxe gewend bent, zullen de high-end restaurants en luxe winkels in deze buurt je zeker bevallen.


Voor wie: luxe reizigers

 

Pluspunten: toplocatie, enkele van de meest prestigieuze wijken van Londen.

Nadelen: enorm prijzig


Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

5. London Bridge – Het foodies gebied van Londen

 

Als je in de buurt van London Bridge verblijft, heb je een aantal voordelen.

Allereerst verblijf je in de buurt van de Tower of London, Winchester Palace en natuurlijk de London Bridge, allemaal populaire toeristische attracties.

Ten tweede bevindt u zich in de buurt van Borough Market, een waar paradijs voor fijnproevers vol street food.

Een andere geweldige arkt is Maltby Street Market, die ook vlakbij ligt.

Dan is er het voordeel dat je in de buurt van Waterloo Station verblijft, waardoor je gemakkelijk naar elk deel van de stad kunt reizen, maar ook buiten de stad voor dag trips (zoals bijvoorbeeld naar Stonehedge).

Voor sightseeing-doeleinden is London Bridge een uitstekende optie.

Maar sommige hoogtepunten van de stad liggen een beetje ver weg en ‘s nachts zijn plaatsen als Piccadilly Circus veel levendiger dan dit gebied.

 

Voor wie: bourgondische toeristen en fijnproevers.

 

Pluspunten: goede locatie, voldoende openbaar vervoer om je gemakkelijk te verplaatsen.

Nadelen: sommige hoogtepunten van de stad zijn wat ver weg.

 

Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

6. Paddington & Marylebone

 

Deze twee aangrenzende gebieden liggen ten noorden van Hyde Park en vooral Paddington ligt al verder van het stadscentrum.

Wanner je hier verblijft heb je goede toegang tot de metrolijnen terwijl je in een rustigere buurt verblijft.

Tijdens mijn tweede bezoek aan Londen verbleef ik in dit gebied en hoewel je soms een paar verschillende metrolijnen moet nemen om op je eindbestemming te komen, is de relatief rustige buurt een fijne bijkomstigheid.

In de ochtend een wandeling door Hyde Park en een bezoek aan de Princess Diana Memorial Fountain, het Kensington Palace en de Royal Albert Hall met de opkomende zon in je gezicht is iets waar ik nooit genoeg van kreeg.

Handig is dat Soho en Covent Garden slechts een paar haltes verwijderd zijn, waar het nachtleven zich afspeelt.

Hoewel het niet de perfecte locatie is, zijn Paddington en Marylebone, als je van je relatieve rust houdt, absoluut aan te bevelen gebieden in Londen.

 

Voor wie: families, stelletjes.

Voordelen: relatief rustig gebied met goede toegang tot de metro en directe toegang tot Hyde Park.

Nadelen: er is hier een stuk minder te doen, daarvoor moet je toch altijd wel de metro nemen. 

 

Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

7. Soho – Uitgaansgebied

 

Soho is the place to be voor wie op zoek is naar een leuk avondje uit in Londen.

Ja, het heeft een uitstekende centrale locatie vlak bij andere topgebieden in Londen voor starters, maar het wordt ook wel het uitgaansgebied van Londen genoemd.

Degenen die van een rustige avond houden, moeten zeker een ander gebied zoeken om te verblijven, maar voor de jongere generatie is Soho de moeite van het bekijken waard.

Andere aanbevolen uitgaansgebieden zijn Shoreditch en Camden, terwijl laatstgenoemde de place to be is voor studenten met veel bars met livemuziek en spannende pubs.

De meeste inwoners van Londen zullen tijdens het weekend hun avonden doorbrengen in Soho, aangezien u de meeste bars, restaurants en clubs in dit specifieke gebied kunt vinden.

Naast uitgaan is er ook een winkelstraat genaamd Regent Street.

Hier vind je alle topmerken van elektronica tot mode.

Als je een beperkter budget hebt, ga dan naar Carnaby Street.

Tijdens de kerstdagen is deze bijzondere straat altijd prachtig versierd en trekt het veel toeristen.

Met andere woorden, Soho is een bruisende wijk, vooral voor degenen die graag laat opblijven.


Voor wie: feestlustige reiziger.

 

Voordelen: meest bruisende buurt van Londen.

Nadelen: als je niet van het nachtleven houdt, zijn er betere gebieden voor jou.


Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

 

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

8. Chelsea – De droom van shopaholics

 

Chelsea is een gebied dat aan de westkant van het stadscentrum ligt, vlakbij Hyde Park.

Het trekt een beetje de rich and famous van Londen aan en aangezien veel luxemerken hier winkels hebben, kun je je voorstellen wat voor soort hotels je hier ook kunt vinden.

Op weg naar de westelijke delen van de stad en weg van het toeristische centrum, zult u merken dat deze delen meer voor residentiële doeleinden zijn.

Het zijn deze twee gebieden, Kensington en Chelsea, die in feite de bufferzone vormen tussen het toeristische gebied en de woonwijk van Londen, maar dan in een chic en luxueus thema.

Je vind hier verschillende kunstgalerijen en tal van winkelmogelijkheden.

Fashionista’s kunnen hun hart ophalen.

De beroemde Harrods is slechts een wijk verder weg.

En de foodscene is hier net zo chic als je zou verwachten.


Voor wie: toeristen die graag winkelen en tijd doorbrengen in een chique buurt.

 

Pluspunten: geweldig om te winkelen, toegang tot Hyde Park, een unieke chique wijk.

Nadelen: high-end buurt komt met een flink prijskaartje.


Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

 

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

9. Shoreditch – Opkomende wijk

 

Deze opkomende buurt was vroeger niet de veiligste buurt van Londen, omdat het ‘s avonds vaag werd.

Maar tegenwoordig, met hulp van de overheid, is het honderdtachtig graden veranderd en daarom is het volkomen veilig en toch nostalgisch.

Het is een van de hipste plekken in Londen.

Wanneer je dit gebied kiest om in Londen te verblijven, bevind je je eigenlijk boven de Tower of London, het oostelijke uiteinde van het toeristencentrum.

Dat betekent dat je om andere bezienswaardigheden en attracties te bereiken wel een stukje moet reizen in vergelijking met andere aanbevolen gebieden.

In ruil daarvoor krijg je een minder toeristisch gebied met leuke en unieke winkels en markten en redelijk geprijsde hotels.

Shoreditch is een van de betere alternatieven als u op zoek bent naar een meer betaalbaar gebied om in Londen te verblijven.

Er is een algemene regel dat hoe verder je naar het oosten gaat, hoe onveiliger de stad wordt.

Shoreditch is echter een veilige bestemming.


Voor wie: jongere reizigers, reizigers met een beperkter budget.

 

Pluspunten: heupgebied dat in de loop der jaren veel is verbeterd en toch nostalgisch blijft.

Nadelen: niet veel hoogtepunten van de stad in de buurt.


Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

 

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

10. Kings Cross/Camden and St Pancras – Ideaal voor de budgetbewuste reiziger

 

Tot nu toe voelt het alsof de meeste gebieden min of meer vergelijkbaar zijn met kleine veranderingen.

Sommige zijn ‘s avonds levendig, terwijl andere niet ideaal zijn voor het nachtleven.

En dan heb je een verschil in luxe, chique en gewoon high-end gebieden.

Maar afgezien daarvan hebben de meeste aanbevolen gebieden in Londen voor nieuwe bezoekers veel overeenkomsten.

En dat komt doordat deze gebieden centraal gelegen zijn, aan de west- of oostkant van de Themarivier.

Ga je verder weg van het toeristische centrum van de stad, dan worden de verschillen groter, ook de hotelkamerprijzen.

Zolang je in de buurt van een metrostation verblijft waar je in de buurt van metrolijn kunt wisselen, zit je over het algemeen goed.

Maar als je een strikt budget hebt, is er één gebied dat een absolute winnaar is, namelijk rond Kings Cross en St Pancras.

Het nadeel is dat je altijd moet reizen om iets interessants te bezoeken, maar je bespaart behoorlijk wat geld als je in een van de budgetvriendelijke hotels verblijft terwijl je toch centraal gelegen blijft.


Voor wie: budgetbewuste reiziger.

 

Pluspunten: centrale locatie met tal van betaalbare hotels om uit te kiezen.

Nadelen: je moet altijd reizen (met de metro) om een van de hoogtepunten van de stad te bereiken.

 

Enkele van de beste hotels om te verblijven in Londen in dit specifieke gebied zijn door ons gekozen en worden hieronder visueel weergegeven:

 

Agoda is onderdeel van Booking.com en biedt vaak aanzienlijk goedkopere opties dan zijn concurrenten. Je krijgt dezelfde service die je gewend bent bij Booking.com, maar je betaalt gewoon minder.

Kaart van de beste wijken in Londen


De volgende afbeelding is een kaart van de beste delen van Londen, inclusief de hoogtepunten van de stad.

De afbeelding heeft een hoge resolutie, zodat je gemakkelijk kunt inzoomen om alle details te zien.


Binnenkort volgt een kaart.

 

 

Daar heb je het, al onze aanbevelingen voor je vraag over de beste wijken om te verblijven in Londen.

We hopen dat je ervan genoten hebt en hopelijk kun je een goede beslissing nemen en de tijd van je leven hebben in deze geweldige stad!

Share this article

Facebook
Twitter
WhatsApp